Associated Apps jednym z panelistów podczas spotkania grupy Kraków Future Lab

Opublikowane przez Associated Apps w dniu

Współzałożycielka naszej firmy – Magdalena Wawrzyniak – wzięła udział w spotkaniu grupy Kraków Future Lab, które dotyczyło dostępności wydarzeń kulturalnych i kongresowych pod kątem osób  dotychczas wykluczonych. Wspólnie
z uczestnikami panelu (Tomaszem Włodarskim – Z-cą Dyrektora MIK ds. rozwoju i infrastruktury – koordynatorem programu „Małopolska. Kultura wrażliwa”, Pawłem Rozmusem – socjologiem i ekspertem od tematyki społecznego funkcjonowania i postrzegania osób  z niepełnosprawnościami, Moniką Dubiel – Koordynatorką Dostępności – Specjalistką ds. osób z niepełnosprawnością wzroku w Fundacji Kultury bez Barier) debatowała na temat rozwoju segmentu eventów pod kątem nowych technologii, które umożliwią odpowiednie funkcjonowanie osób z dysfunkcjami zdrowotnymi podczas takich wydarzeń.

Więcej na temat Kraków Future Lab tutaj.

_MG_2858
Kategorie: news